Duška Jurišić o Gavrankapetanoviću: Već dva mjeseca od njega prave slučaj. Vlada FBiH time gubi

Duška Jurišić o Gavrankapetanoviću: Već dva mjeseca od njega prave slučaj. Vlada FBiH time gubi

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Duška Jurišić oglasila se na Facebooku povodom činjenice da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović još nije potvrđen kao generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Duška Jurišić je naglasila kakav je Gavrankapetanović bio heroj tokom rata u BiH, te da ima jedan iznimno rijedak talent.

“Prihvatiti dva životna izazova, biti ratni hirurg, pa direktor bolnice tokom pandemije, u njegovom slučaju nije bila ludost već hrabrost. Ni o ratnoj hirurgiji, ni o pandemiji nije znao mnogo. On ima jedan rijedak talent – zna kako motivirati ljude s kojima radi. Za najveći klinički centar u državi taj će mu dar pomoći, mada to nije dovoljno.

Ovo sam, između ostalog, napisala prije dva mjeseca. I stvarno nije dovoljno znati motivirati ljude, ljekare koji plaču dok kolone oboljelih pacijenata pristižu, a on insistira da ih se primi, a mjesta nema. Nije dovoljno kad na stotine ljudskih bića iskidanih udova pristižu, a on organizuje spašavanje života, nogu, ruku….

Nije dovoljno, jer kako kažu, nema potreban ‘papir’. Ali to nikome ne daje za pravo da od Ismeta Gavrankapetanovića već dva mjeseca pravi slučaj. Naučio je i da gubi i da dobija, a Federalna vlada ovim slučajem samo gubi”, poručila je Duška Jurišić.

Podsjetimo, Upravni odbor KCUS-a na sjednici krajem prošle godine za novog generalnog direktora imenovao je većinom glasova Ismeta Gavrankapetanovića, a već dan poslije svoju odluku dostavio federalnom ministru zdravstva Nediljku Rimcu.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ne može preuzeti dužnost bez potrebne saglasnosti Nedeljka Rimca, koji više od dva mjeseca izbjegava da da svoj potpis na ovu odluku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica