Screenshot 2 40
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 10, 2022 @ 10:20
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Duško Tošić, srbijanski nogometaš i suprug Jelene Karleuše, prvi put se zvanično oglasio nakon što je protiv njega podnesena krivična prijava i nakon što ga je pjevačica optužila za nasilje u porodici, napisavši na Instagramu da nije nasilnik. Tošić je svom Instagram profilu objavio story u kojem se prvi put javno obraća svojim pratiocima i javnosti, kazavši da je primoran da reaguje na osnovu onoga što se piše u medijima.

“Poštovani pratioci, prijatelji i pripadnici medija. Obično ne volim da se obraćam ovim putem pošto smatram da moje ime, lik i djelo treba da bude vezano isključivo za sportsku priču i dobra humana djela. Ispratio sam šta većina medija objavljuje posljednjih dana i zato sam primoran da se obratim na ovaj način”, poručio je nogometaš.

Napisao je kako je u medijima svugdje “predstavljen kao nasilnik i u svakom naslovu je on lošija strana” te istakao kako je “prvi od onih koji ne podržavaju nasilje” i da se nikada “time nije služio”.

Iako je i u izjavama u policiji tvrdio da nije udario suprugu, dobio je zabranu prilaska koja je jučer produžena na za 30 dana.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Ljudi koji me poznaju znaju da sam ja čovjek koji se uvijek trudi da bude gospodin ma gdje god bio i šta god radio. Zato bih htio da znate da ću i ovog puta ostati dosljedan sebi, ignorisat ću izmišljotine i čekati da vjetar protiv mene prođe”, poručio je na Instagramu.

Istaknuo je kako se ne pronalazi u medijskim naslovima koji ga karakterišu kao nasilnika, jer smatra da on to nije.

Također, u svojoj poruci kazao je da bi energiju trebali preusmjeriti na podršku srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću koji još uvijek čeka na odluku o dozvoli ulaska u Australiju.

Podsjećamo, nogometaš je optužen za prodično nasilje nakon što je Jelena prijavila policiji da je ošamario nakon rasprave u porodičnom domu 7. januara.

LIDER