Duvnjak: Dobili smo najtežeg protivnika, ali uz podršku navijača vjerujemo u plasman u viši rang

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nogometaši Čelika u doigravanju za ulazak u 1.ligu FBiH, igrat će protiv ekipe Klisa iz Buturović polja. To će biti duel prvaka Druge lige FBiH, grupa „Centar“ i prvaka Druge lige FBiH, grupa „Jug“. Prva utakmica se igra već naredne srijede 07. juna u Konjicu, dok je uzvrat u nedjelju 11. juna na Bilinom polju.

U redovima zeničke ekipe svjesni su kvalitete protivnika, koji je proteklih godina kroz takmičenje u okviru Kupa BiH znao praviti velika iznenađenja i pobjeđivati ekipe iz Premijer i 1.lige FBiH.

Ipak šef struke Armin Duvnjak smatra da je njegova ekipa dovoljno kvalitetna da u dvije utakmice izbori plasman u viši rang što je i cilj kluba u ovoj sezoni.

„Nakon naporne sezone dolazi nam i baraž za ulazak u 1.ligu FBiH. Izvukli smo najtežeg protivnika, ali mi je drago što igramo protiv kvalitetne ekipe Klisa, koja posljednjih godina igra ozbiljan nogomet, što su pokazivali u utakmicama Kupa BiH posljednje dvije sezone. Oni su kao i mi osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, a u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača, koji su igrali i u višim rangovima takmičenja. Tu izdvajam, Vilu, Kozića, Kudru, kapitena Bajramovića“ ističe Duvnjak.

Pripremit će se za dvomeč ozbiljno i nada se da će njegov tim ostvariti zacrtani cilj.

„Maksimalno ćemo ozbiljno prići utakmicama protiv Klisa, imamo sedam dana do utakmice u Konjicu i vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici ostvariti pozitivan rezultat. Naši ciljevi se znaju, ulazak u 1.ligu FBiH i došao je taj period da napokon sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pozivam navijače da dođu u Konjic u što većem broju da nas podrže, a onda u uzvratu da napune Bilino polje i podrže nas u posljednjoj utakmici ove sezone. Ne smatram da je velika prednost što uzvrat igramo u Zenici, kada se gledaju rezultati naši ove sezone u prvenstvu onda se jasno vidi da mi bolje igramo u gostima, gdje nemamo poraza, odnosno samo dva remija i pokušat ćemo da nastavimo u tom ritmu i u narednoj gostujućoj utakmici, a to je protiv Klisa u Konjicu“, kazao je Duvnjak.

Čelik će prije dvomeča sa Klisom u nedjelju od 19 sati na Bilinom polju u okviru posljednjeg kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ dočekati ekipu Unisa. A nakon utakmice koja će biti humanitarnog karaktera, stručnom štabu i igračima će se uručiti medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto ove sezone.

SportSport.ba