DUVNJAK ISPUNIO OBEĆANJE, UPLATIO 1.000 KM: Nebitni smo mi pojedinci, Čelik je najvažniji!

DUVNJAK ISPUNIO OBEĆANJE, UPLATIO 1.000 KM: Nebitni smo mi pojedinci, Čelik je najvažniji!

Nakon što je javno obećao, Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, danas je uplatio 1.000 KM Čeliku kako bi olakšao put do licence.

Komentirajući na svom Facebook profilu ovaj gest, koji će vjerovatno inspirisati mnoge da učine isto, Duvnjak je kazao da je ljudsko obećanje dug.

– Ljudsko obećanje je dug. Nebitni smo mi pojedinci, Čelik je najvažniji. Ne smije biti podjela i omalovažavanja, svaka podrška je dobrodošla. Ujedinjenja Zenica će se ovjeriti na djelu – poručio je on.

Podsjetimo, osim njega danas je 5.500 KM uplatila i Snaga Centra pozivajući gradonačelnika i ostale vijećnike da učine isto.

Kada se radi o novcu potrebno za licencu, Gradsko vijeće Zenice je na posljednjoj sjednici jednoglasnim glasanjem “za” dalo dozvolu gradonačelniku Zenice da iz rezerve budžeta isplati 77.000 KM za podršku NK Čelik na putu ka ostvarivanju licence.

Međutim, za takmičarsku licencu Čeliku je potrebno još blizu 50.000 KM. Međutim, ovaj iznos danas je već nešto manji, uzmemo li u obzir da je već do sada uplaćeno 6.500 KM.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE