Portal 072info

Duža zadržavanja kod tunela Vrandu na M-17

Zbog pojačane frekvencije vozila, duža zadržavanja danas se bilježe kod tunela Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila. Podsjeća se da se zbog radova u tunelu saobraća jednom trakom naizmjenično. 

Duža zadržavanja bilježe se i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Orašje, Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na autoputu A-1, za saobraćaj su zatvorene desne tunelske cijevi, smjer Lepenica – Tarčin. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na lijevu kolovoznu u dvosmjerni režim saobraćnja. 

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj.  Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uz povoljne vremenske prilike povećan je broj biciklista i motociklista na cestama. Svi učesnicu u saobraćaju pozivaju se na opreznu vožnju i poštivanje saobraćajnih propisa. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 22
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Rekonstrukcija zapuštenog društvenog doma u Nemili

072info

NA M-17: Kako komentarišete postavljanje mobilnog radara na ovakav način?

072info

NEVRIJEME POGODILO ZENICU: Led zaustavio saobraćaj na M-17 (VIDEO)

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME