Portal 072info

Dva maloljetnika prijavljena Tužilaštvu zbog izvršenih teških krađa u Zenici

Ilustracija

Dana 05.10.2017. godine, na području Zenice, od strane policijskih službenika lišeno je slobode maloljetno lice H.K., iz Zenice, koje se sumnjiči da je u proteklom periodu na području Zenice izvršilo dva krivična djela  i to:

  • teška krađa iz stana vlasništvo lica D.R., koja je izvršena u vremenskom periodu od 01. do 04.10.2017. godine, u ulici Crkvice, kada je otuđen jedan LCD TV aparat i aparat za mjerenje šećera u krvi,
  • krađa bicikla iz dvorišta kuće vlasništvo lica DŽ.M., koja se nalazi u ulici Sarajevska, a koja je izvršena u toku noći 01/02.10.2017. godine.

 

Zavedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedeno lice, zajedno sa još jednim licem, maloljetnim H.A, u toku noći 04/05.10.2017. godine, izvršilo i tešku krađu u prostorije “Prve osnovne Montessori škole”, koja se nalazi u ulici Crkvice, kada su iz unutrašnjosti iste otuđili jedan monitor marke “Dell”.

 

Nad licima H.K. i H.A. je u službenim prostorijama Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada, a u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, nakon čega je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Krađa” iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box