Portal 072info

Dva srebra za Judo klub “Zenica” na Međunarodnom turniru “BiH and Nippon”

U dvorani hotela Hills na Ilidži u subotu je održan 19. Međunarodni Judo turnir “BiH and Nippon”.
Na ovom prestižnom turniru, u organizaciji Judo saveza Federacije BiH i Ambasade Japana, ove godine  svoje učešće zabilježilo je viśe od 600 takmičara iz 69 klubova iz naše zemlje, te zemalja regiona. 

Svoje učešće upisao je i zenički judo klub “Zenica” osvojivši dva druga mjesta i to Hasan Seferović u kategoriji mlađi pioniri do 30kg, te Amar Gađun u istoj kategoriji do 34kg. 

 Trener ovog kluba Ramiz Burdalić ističe kako je zadovoljan postignutim s obzirom na to da se radi o jednom vrhunskom turniru koji okuplja izuzetno kvalitetne takmičare iz zemlje i regiona.
“Zadovoljni smo postignutim s obzirom na to da su se na jednom mjestu okupili najbolji đudisti iz regiona, ali sigurno je da možemo puno bolje, kao što smo to činili na prethodnim velikim takmičenjima”.- kazao je Ramiz Burdalić za 072info.

Ono što Burdalić posebno ističe jeste činjenica da i nakon vrhunskih rezultata njegovog kluba, a posebno pomenutog mladog dvojca Seferovića i Gađuna, podrške i dalje nema. 

“Žalosno je da imamo izuzetno lošu podršku kako lokalni vlasti, tako i privrednika našeg grada. Ono što nas dodatno demorališe jeste činjenica da nisu zapaženi vrhunski rezultati ove djece, koja su već sad pokazali da mogu mnogo toga napraviti u ovom sportu.”- dodaje Burdalić.

Pred ovim klubom su naredna takmičenja koja su upitna s obzirom na nedostatak finansija.  Prvo od takvih je u subotu 05.10. u Banja Luci. S toga iz uprave ovog kluba mole sve privredne subjekte da daju podršku kako bi i dalje nastavili praviti dobre rezultate i predstavljati Zenicu u najboljem svjetlu. 

Podijelite članak
  • 174
    Shares

Počitajte još

Zapaženi rezultati Judo kluba “Zenica” na međunarodnom turniru u Prijedoru

Redakcija

Veliki uspjeh Judo kluba “Zenica”: Mladi Hasan Seferović stekao pravo nastupa na prvenstvu u Rumuniji

Redakcija

Pet medalja za Judo klub “Zenica” na Prvenstvu Federacije u Vogošći

Redakcija