Portal 072info

DVD ZENICA Izvršeno polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara

Dana 25.09.2016. godine u krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica izvršeno je polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro šest mjeseci ĉlanovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja poţara. Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je poloţilo ukupno osam ĉlanova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica, od ĉega su ĉetiri muškarca i ĉetiri ţene.

Ispit za rukovodioca akcije gašenja poţara je poloţilo ukupno pet ĉlananova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica, od ĉega su ĉetiri muškarca i jedna ţena.

Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je što se tiče kadra još bolje obuĉena i spremnija da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

DOBROVOLJNI VATROGASCI 1. Jašarević Kenan 2. Popović Danijel 3. Deronja Adnan 4. Deronja Amir 5. Bureković Anela 6. Ĉostović Vahdeta 7. Hukić Nejra 8. Skender Samra

RUKOVODIOCI AKCIJE GAŠENJA POŢARA 1. Ĉostović Adis 2. Zec Edin 3. Zatagić Sanel 4. Topoljak Elmar 5. Serdarević Sanela

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box