Portal 072info

DVD Zenica realizira projekt “Vatrogasci bez granica”

7B405776 A777 47C0 839B 1EBC0CC48041
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica implemetator je projekta “Vatrogasci bez granica” koji je podržan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

To je  projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka  i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini. 

Osim iz Zenice u dvodnevnoj radionici učestvuje 30 gostiju iz BiH, Hrvatske i Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Odabrali smo ovu temu obzirom da vatrogasci obavljaju humanu aktivnost. Tema projekta je pomirenje svih građana kako u BiH tako i kod susjeda u Hrvatskoj i Srbiji. Kroz ovaj projekat ćemo pokazati da vatrogasci spašavaju ljude bez obzira na etničku pripadnost“, izjavio je za Zenicainfo.ba Adnan Čukle, koordinator porjekta.

Kako je najavio Adnan Čukle, koordinator projekta, osim održavanja radionica danas će učesnici posjetiti grad Zenicu i tvrđavu Vranduk, a sutra će na platou profesionalne vatrogasne brigade Zenica biti održana zajednička pokazna vježba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenicainfo

Podijelite članak
  • 19
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DVD Zenica uspješno implementirao projekat “Vatrogasci bez granica” (FOTO)

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)