Portal 072info

DVD Zenica uspješno implementirao projekat “Vatrogasci bez granica” (FOTO)

AD9AB9F2 E119 4016 AAF9 082FF2F3CEA5
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je tokom vikenda (subota i nedelja) implementiralo projekat “Vatrogasci bez granica” koji je podržan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica. Pored USAID-a partner projekta je Grad Zenica – Služba civilne zaštite. 

Ukupno 30 učesnika projekta koji su bili iz BiH, Hrvatske i Srbije, su tokom dvodnevnog boravka u Zenici prisustvovali na 3 radionice koje su bile iz oblasti vatrogastva i razmjene iskustava, zatim su posjetili tvrđavu Vranduk na kojoj im je održan historijski čas te su tako upoznati sa historijom Grada Zenica. Nakon toga je održano takmičenje i pokazna vatrogasna vježba učesnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
77FD834C 63D4 4363 93E5 217089202989

Cilj projekta je bio da se kroz vatrogasnu djelatnost, koja je jedna humana djelatnosti, pošalje poruka za izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etnički i vjerskih skupina u BiH, ali i susjednim državama, jer kada se desi požar ili druga prirodna nesreća tada vatrogasci spašavaju životi i imovinu ne pitajući kojoj etničkoj i vjerskoj skupini pripada ugroženi. 

Posebno takmičenjem i pokaznom vatrogasnom vježbom se to pokazalo jer su učesnici bili raznim etničkih i vjerskih skupina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
2DDFDC08 83A2 4B84 92BB E8525D62E2D5

Kroz sam projekat su se učesnici putem dijaloga upoznali jedni druge o svojim etničkim i vjerskim skupinama kojima pripadaju, te jasno poslali poruku svima da bez povjerenja i razumjevanja se nemože graditi budućnost, te svi skupa preuzimaju odgovornost za budućnost.

Podijelite članak
  • 141
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DVD Zenica realizira projekt “Vatrogasci bez granica”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)