Portal 072info

DVD Zenica uspješno realizovalo ‘Međunarodni turnir prijateljstva vatrogasaca u malom nogometu’

Dobrovoljno vatrogasno društvo“Zenica“ Zenica u okviru aktivnosti obilježavanja “Oktobar, mjesec zaštite od požara“ u subotu 24.10.2015. godine organizovao je, već tradicionalni deveti međunarodni malonogometni turnir vatrogasaca Evrope “Zenica 2015“ a učestvovale su ekipe iz : Mađarske (Budimpešta), Hrvatske (DVD Beli Manastir), i BiH (DVD Zenica, PVJ Zenica, PVJ Kakanj, PVB Sarajevo).

Na turniru prijateljstva je pobijedila ekipa, Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj – BiH, Profesionalna vatrogasna jedinica je zauzela drugo mjesto. Treće mjesto je osvojila ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo BiH, a turnir se održao u zeničkoj Areni i bio je na vrhunskom nivou.

U fer i korektnoj igri, pobjedilo je prijateljstvo vatrogasaca i sve što ćini ovu djelatnost. Ovu manifestaciju sporta i vatrogasatva je zvanično otvorio je komadant PVJ Zenica, gdin Enes Zec.

Nagrade i priznanja su uručili sekretar Društva ujedno i Predsjednik organizacionog odbora g-din Ćukle Adnan i predsjednik Sindikata vatrogasaca Kantona Sarajevo g-din Armin Hrelja.

Pomoć pri realizaciji turnira je pružila Grad Zenica – Služba za civilnu zaštitu i Služba društvene djelatnosti, socialnu politiku i raseljena lica, J.P. za upravljanje i održavanje sportskih terena d.o.o. Zenica, A-print Zenica i Financ d.o.o. Mostar.

Podijelite članak