Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su izazvali požar u “Papirnoj”, poznat identitet

Dana 10.04.2021.godine u 03,10 sati u ulici Saliha Cakana Mulalića broj 1, došlo je do požara na krovu zgrade “Papirna”.

Od strane policijskih službenika, izvršena je evakuacija stanara.

U 08,05 sati od strane pripadnika vatrogasne brigade Zenica, požar je lokalizovan te tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U 16,10 sati u ul.Saliha Cakana Mulalića br.1, po naredbi Kantonalnog tužioca, lišeni su slobode lica Š.M. (1983.) i G.A. (1984.) oba iz Zenice.

-Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo paljevina i krivično djelo oštećenje, uništenje i nedozvoljeni izvoz spomenika kulture i zaštićenih objekata prirode, te su zadržani u prostorijama za zadržavanje – kažu iz policije.

Izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a ZDK, službenika OKP PU I pod nadzorom tužioca.

Podsjetimo, zbog ovog požara deset porodica ostalo je bez krova nad glavom. Njih je odmah jučer po saznanju za ovaj događaj posjetio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, te im obezbijedio alternativni smještaj dok se ne sanira pričinjena šteta.

Inače, zenički gradonačelnik Kasumović jedini je jučer posjetio uplakane porodice koje su u trenu ostale bez krova nad glavom. Osim smještaja, gradonačelnik Kasumović obećao im je i jednokratnu pomoć.

Zbog ovog gesta, opravdano, gradonačelnik Kasumović još jednom je izazvao opće oduševljenje javnosti koja mu je čestitala na ovom ljudskom potezu.

Prethodni članakLični podaci više od 500 miliona korisnika LinkedIna se prodaju na “dark webu”
Sljedeći članakBiH: Muškarac pao sa traktorske prikolice, prebačen je u bolnicu