Portal 072info

Dvije sedmice besplatnog ljetovanja u prekrasnoj Španiji, ali pod jednim uslovom

Ponuda je otvorena umjetnicima koji u to vrijeme moraju proizvesti skulpture ili neke druge umjetničke radove, od kojih jedan moraju donirati selu

Zabačeno špansko mjesto umjetnicima nudi dvije sedmice besplatnog ljetovanja i materijal u zamjenu za jedan njihov umjetnički rad. 

Prelijepo špansko selo Genalguacil nudi više od dva tjedna besplatnog smještaja usred sezone. Naravno, postoji jedan uvjet.

Ponuda je otvorena umjetnicima koji u to vrijeme moraju proizvesti skulpture ili neke druge umjetničke radove, od kojih jedan moraju donirati selu.

Aranžmana se dosjetio gradonačelnik, razmišljajućio kako će oživjeti zabačeno naselje. Umjetnici dobivaju kućice i sav materijal koji im je potreban za rad.

Postoji i festival koji se održava svake druge godine, a ovoga augusta bit će mu 20 godina. U najambicioznijem izdanju dosad, festival odabranim umjetnicima osim smještaja i materijala nudi i stipendije od 1.000 eura.

Među odabranima ove godine je Eugenio Merino, kontroverzni umjetnik čiji radovi uključuju Francisca Franka u frižideru i George Busha u obliku boksačke vreće.

 

Podijelite članak