AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Na maglajskom području u samoizolaciji su danas 723 osobe, što je za 15 manje nego jučer. Za 94 osobe istekao je period samoizolacije zbog pandemije koronavirusa. Dvije osobe iz Maglaja, koje su testirane u nedjelju, negativne su na koronavirus, a testirani su jer su bili pacijenti “Medical Institute Bayer” Tuzla, bivšeg Centra za srce.

Na području općine još nema registriranih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Timovi za kontrolu provedbe mjera samoizolacije Policijske stanice Maglaj zabilježili su jedan slučaj nepoštivanja mjera samoizolacije, dok nema nepoštivanja mjera zabrane kretanja građana kao ni ekscesnih situacija.

Radnici i mehanizacija Komunalnog javnog društva Maglaj konstantno provode preventivne higijenske mjere, a odvoz komunalnog otpada vrši se prema redovnom rasporedu. Korisnicima gradskog vodovoda i dalje je savjetovano da vodu troše racionalno i namjenski. Volonteri Crvenog križa i mjesnih zajednica redovno vrše dostavu lijekova i namirnica starim i iznemoglim licima. 

Avaz