Dvoje mrtvih u padu aviona, preko stotinu ih u bolnici, a pola od toga u kritičnom stanju

Dvoje mrtvih u padu aviona, preko stotinu ih u bolnici, a pola od toga u kritičnom stanju

avionNa letu iz Seula u San Francisco bilo je 291 putnika. Njih 118 je u bolnici, a 49 putnika je kritično. Boeing 777 je repom udario u pistu pri slijetanju i zapalio se.

Žena i djevojka stara 16 godina su poginule u avionu Asiana Airlinesa koji je prilikom slijetanja udario u pistu u zračnoj luci u San Franciscu. Obje su iz Kine.

Putnici su nakon udara i požara, koji je izbio na Boeingu 777, ostali satima zarobljeni u zrakoplovu. Spasioci su uspjeli evakuirati sve putnike, a njih 118, od kojih je 49 u kritičnom stanju, prevesti u bolnicu, dok je 120 putnika još u zračnoj luci.

Kako se vidi na snimkama, zrakoplovu, koji je iz Seula letio za San Francisco, je potpuno izgorio cijeli krov, a rep aviona je u krhotinama razasut po cijeloj pisti. Kako je za ABClocal ispričala svjedokinja, avion je pisti prilazio pod čudnim kutem, te ga pilot nije mogao ispraviti i repom aviona je udario u pistu. 

Od 291 putnika u zrakoplovu, 77 ih je iz Koreje, 141 su državljani Kine, 61 putnik je iz SAD-a, a na letu je bio i jedan čovjek iz Japana. U avionu je bilo i 16 članova posade.

Zbog nesreće su otkazani svi letovi iz zračne luke u San Franciscu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZVzl_OB3sfw

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS