Portal 072info

BiH: Dvoje učenika zaraženi koronom, polovina odjeljenja mora u izolaciju

skola 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Učenik srednje Mašinske škole iz Prijedora i učenica Osnovne škole “Ivo Andrić” zaraženi su koronavirusom, te će zbog toga polovina njihovih odjeljenja biti smještena u izolaciju, prenose Nezavisne i Srpskainfo.

Direktorica srednje Mašinske škole Dijana Šobot potvrdila je kako je jedan učenik zaražen, ali i kako je devet njegovih kolega danas u kućnoj izolaciji. Zaraženi učenik je jedan dan bio u školi, a tada nije pokazivao simptome oboljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mi smo, u skladu sa protokolom koji je propisan, odmah, čim smo saznali da je učenik zaražen, obavijestili Higijensko-epidemiološku službu (HES), koja dalje postupa po protokolu”, rekla je Šobot.

Slična situacija desila se i u Banjoj Luci, gdje je polovina djevojčicinog razreda poslana u samoizolaciju. Prema riječima direktorice ove osnovne škole, Željke Opačić, informaciju da je djevojčica pozitivna saznali su od njene majke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Djevojčica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok jučer nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu u pozitivnom testu na koronavirus, kao i da je otac takođe pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate online, preko Microsoft Office 365 platforme”, kaže Opačić.

KLIX

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 239
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Tragedija u BiH: Poginula jedna osoba

072info.com

Teška nesreća na putu Novi Grad-Prijedor, poginula jedna osoba

072info.com

Žandarmerija u Banjoj Luci dobila konjicu, od danas patroliraju ulicama grada

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)