Dvojica Ismaila na pregledu kod dr. Gavrankapetanovića: Operacija koljena i bionička ruka prioritet!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Život. Gdje je život, šta je život. Šta je sreća, želja. Prošle subote u studiju uživo, dvojica dječaka, dvojica Ismaila, dvojica vršnjaka, dvojica plivača, dvojica prvaka, dvojica drugara… Na moje pitanje šta žele, odgovor koji novinara i gledaoca…Dvojica Ismaila – dvije želje, jedna akcija: Ovi dječaci zaslužuju novu šansu!

…emotivno, psihički uništi. Jedan Ismail želi da ima ruke, drugi da ima noge, tj. da može da hoda. Znam da je protiv njene volje, ali moram reći javno. Dr. Aleksandra Đuran, patolog, nazvala me i predložila da pokrenemo akciju; akciju, akcijuispunjavanja želja dvojici Ismaila. Da li je moguće modernim tehnologijama, biomehaničkim, robotskim, kompjuterskim djeci ispuniti želje da imaju ruke i noge…? Teško moguće i vrlo skupo, no može. I počeli smo. Prvo pregled kod prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. O svakom novom koraku ćemo vas obavještavati. Učinili smo prvi korak, da bi jedan Ismail učinio prvi korak. Dižemo ruke i palčeve nagore da bi drugi Ismail to isto mogao.

Dvojica dječaka Ismaila gostovala su prošle sedmice u “Centralnom dnevniku”. Na linku ispod možete pogledati cijelo gostovanje.