Dvojica policajaca koji su pretukli mladića u Mostaru udaljeni s dužnosti

Nakon objavljivanja snimka nadzornih kamera na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom u zgradu u Mostaru tuku mladića zbog navodnog kršenja zabrane ograničenja kretanja, a što je izazvalo veliko uznemirenje javnosti, danas su se oglasili  iz MUP-a HNK.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

-MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10.aprila u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja.

Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK.

Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima.

IZVORAvaz
Prethodni članakBugari: Vjersko-svjetska inteligencija je popustila i ne posti, zato svi ispaštamo
Sljedeći članak“Ko ružičnjak nasmiijan, hej mubarek Ramazan”: Šejma, Senida i Enisa predivnim stihovima čestitale dolazak mubarek mjeseca (VIDEO)