Portal 072info

Dvojica Teslićana osumnjičena za teške povrede i zlostavljanje srednjoškolca

Policijski službenici iz Teslića i pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj jučer su lišili slobode A.J. i B.J., s područja općine Teslić, zbog osnova sumnje da su teško pretukli i zlostavljali srednjoškolca Bogdana Rakića (18).

Za A.J. i B.J. postoji osnov sumnje da su u toku noći 1. na 2.novembar, na području planine Borja, fizički i na drugi način zlostavljali B.R. iz Teslića, kome su rukama i nogama zadali veći broj udaraca po glavi i tijelu, sjekli kosu i bradu, nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život, potvrđeno je danas iz CJB Doboj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvršioci su oštećenog B.R. na navedenu lokaciju dovezli putničkim vozilom kojim je upravljala treća osoba.

Policijskoj stanici Teslić je, 2. novembra, oko 10.30 sati, iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno da je u navedenu ustanovu dovezen R.B. u prisustvu majke koja je izjavila da je njen sin povrede zadobio u toku noći, fizičkim napadom od nepoznate osobe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz policije navode da je povrijeđeni R.B. prevezen u dobojsku bolnicu, nakon čega je zbog težine zadobijenih povreda prebačen na Univerzitetski klinički centar Banja Luka.

Preduzimajući mjere i radnje na identifikovanju izvršilaca navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Teslić došli su do saznanja da je tokom izvršenja krivičnog djela korišteno  vozilo „fiat“, vlasništvo pravnog subjekta s područja FBiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, 12. novembra je izvršen pretres predmetnog vozila prilikom čega su pronađeni i izuzeti materijalni dokazi koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka.

U saopćenju se navodi da je na osnovu prikupljenih ličnih dokaza saslušanjem većeg broja osoba i izuzetih materijalnih dokaza utvrđeno da su oštećenog B.R. zlostavljali i nanijeli teške tjelesne povrede A.J. i B.J. koji su lišeni slobode.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oni će, nakon izvršene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška tjelesna povreda i zlostavljanje, biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Navedene aktivnosti provedene su na osnovu naredbi i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME