Portal 072info

DŽABE LAŽETE: Ove stvari ginekolog lako otkriva!

Tih dvadesetak minuta provedenih na ginekološkom pregledu mogu otkriti mnogo više o vašem zdravlju nego što pretpostavljate.

SEKSUALNI ŽIVOT
Mnogi ne žele da govore o svojim seksualnim problemima ili zato što se stide ili misle da to nije bitna stvar o kojoj treba razgovarati sa ljekarom.

Ginekolozi mogu prepoznati suvoću vagine zahvaljujući variranju estrogena. Tkivo, koje je normalno tamno ružičaste boje i sjajno, izgleda bledo, gotovo bijelo i bez sjaja je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

PALPATORNI PREGLED
Tokom palpatornog pregleda iskusni ginekolog ponekad može da otkrije kada su mišići oslabili do tačke da osoba možda pati od proljeva.

VAGINALNE INFEKCIJE
Sedamdeset odsto žena pokušava sama da izliječi vaginalne infekcije prije nego što se obrati ljekaru. Tada se ispostavi da uopšte nije reč o gljivičnoj infekciji, već o vaginozi koja ne reaguje na ljekove koji se mogu uzeti bez recepta u apoteci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RAZNA OBOLJENJA
Tokom godišnjeg pregleda lekar može provjeriti i vulvu i zonu oko nje u potrazi za znacima melanoma ili potencijalno prekanceroznih promjena na koži, koje često nemaju nikakve simptome.

cazin.net

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME