Portal 072info

Džaferović: Husejin Smajlović je bio vizionar, znao je kako da vodi grad

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” večeras je Gradski odbor SDA Zenica organizirao zajednički iftar za više od 1.000 postača, kojem su prisustvovali i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH, Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, Sebija Izetbegović, te brojne zvanice iz kulturnog, vjerskog i političkog života.

Bila je to prilika i da se na dostojanstven način obilježi treća godišnjica od smrti rahmetli Husejina Smajlovića, dugogodišnjeg gradonačelnika Zenice. 

Prisutnima se najprije obratio Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica, koji je poručio da je “Arena” samo jedan u nizu grandioznih Smajlovićevih projekata koji krase grad.

Zatim se prisutnima prigodnim riječima obratio Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, koji se, također, osvrnuo na rahmetli Smajlovića. 

-Bio je vizionar. Znao je kako da vodi ovaj grad. Danas, kad prođete Zenicom ,sve su znakovi vizije koja je bila njegova, naša. Tako se prema ovom gradu treba odnositi. Želim da ovakvih druženja u BiH bude što je moguće više – rekao je Džaferović. 

Podijelite članak
  • 222
    Shares

Počitajte još

KK Bosna Royal u sjajnoj atmosferi u zeničkoj Areni bolja od OKK Čelik

072info

OIO SDA Zenica održao tematsku sjednicu o stanju u “Zenicatransu”, usvojeni zaključci

Redakcija

SDA Zenica: Kasumović uništava JKP Zenicatrans za račun privatnih prevoznika

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box