Portal 072info

Džaferović: Nikada niko pa ni Dodik neće razbiti Oružane snage BiH

Povodom današnje izjave Milorada Dodika u Banjoj Luci, kada je na obilježavanju Dana Vojske RS pozvao dio vojnika da sliejdeće godine obuku uniforme vojske RS, razgovarali smo s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji je jasno poručio da Oružane snage niko neće razbiti. Džaferović je govoreći za Klix.ba kazao da je Dodikova poruka direktan poziv za razbijanje Oružanih snaga BiH.

“To je poziv za razbijanje Oružanih snaga BiH. Gospodin Dodik mora znati da je to teško krivično djelo i da zato može da odgovara. Nikada niko, pa ni gospodin Dodik neće razbiti Oružane snage BiH, to se nikada neće dogoditi. Jedino što se može dogoditi je da Dodik završi u zatvoru i da oni koji ga bi ga poslušali ostanu bez posla i također u zatvoru”, direktan je Džaferović.

Naglasio je da je potrebno da se u Predsjedništvu govori o nekim pozitivnim stvarima za Oružane snage.

“Umjesto toga bolje je da se okrenemo jednom normalnom poslu, da vidimo kakav je budžet za Oružane snage BiH, imaju li ti vojnici dovoljno visoke plaće, imaju li sva sredstva koja su im potrebna za rad, da vidimo šta da uradimo kao Predsjedništvo na tom planu. To treba da radimo, a ne da svakodnevno pravimo tenzije”, istakao je Džaferović.

Pored Džaferovića brojne reakcije su danas upućene na Dodikove poruke, a Željko Komšić, također član Predsjedništva BiH najavio je i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika zbog narušavanja ustavnog poretka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 36
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME