Portal 072info

Džaferović o hapšenju Novalića: Radio je strpljivo i predano, uvjeren sam da ga nema u kriminalu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović hapšenje premijera Fadila Novalića prokomentarisao je kao vrlo ozbiljnu situaciji jer je u pitanje privođenje i zadržavanje čovjeka od čijeg rada zavisi dobar dio života u Federaciji BiH.”Jutros je Vlada FBiH morala da otkaže sjednicu, a to se tiče svih ljudi u ovoj zemlji. Ono što nedostaje u ovom trenutku su činjenice, javnost nema činjenice, nisu joj prezentovane, u čemu je, s čim i kako učestvovao Fadil Novalić. To se javnosti odmah mora saopćiti. Ako postoje činjenice onda je u pitanju teški kriminal, a ako ne postoje činjenice onda je u pitanju instrumentalizacija tužilačko policijskih agencija na nivou BiH u političke svrhe, što može biti jako opasno po ovu zemlju”, prokomentarisao je posljednja zbivanja Džaferović.

Pozvao je Tužilaštvo BiH i SIPA-u da odmah da izađu sa konkretnim činjenicama, podacima o ovom predmetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ja mislim da je Fadil Novalić strpljivo i predano radio za vrijeme pandemije, kako na zaštiti zdravlja i ljudi, tako i zaštiti ekonomije. Duboko sam uvjeren da njega nema ni u kakvim kriminalnim aktivnostima. Neka me demantiraju”, zaključio je on navodeći da se o tim činjenicama nije vodilo računa kad su “poduzimane aktivnosti s premijerom Novalićem.

On je kazao i da ako agencije žele biti kredibilne onda se jednako trebaju odnositi prema svakom predmetute se zapisato šta je s afrom “Potkivanje”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 180
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Federalna vlada dala SDA na korištenje dva poslovna prostora u Visokom

Redakcija

Novalić: Osigurana sredstva za dionicu autoputa kroz Tešanj

072info

Afera “Respiratori”: Fikret Hodžić Kinezima uplatio milione preko banke u Beču

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME