Portal 072info

Džaferović se obrušio na Tužilaštvo i SIPA-u: Neka prvo odgovore na ova pitanja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA komentirao je danas u Sarajevu hapšenje premijera FBiH i stranačkog kolege Fadila Novalića.

Po njemu se radi o ozbiljnoj situaciji jer je riječ o privođenju premijera FBiH. Međutim, po Džaferoviću situacija nije ozbiljna jer je uhapšen premijer zbog sumnji na višemilionski kriminal već zbog toga što od uhapšenog premijera i njegovog rada “zavisi dobar dio života” u ovom entitetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vlada je morala otkazati sjednicu, a što se tiče svih ljudi u zemlji. U ovom trenutku nedostaju činjenice, javnost nema činjenice u čemu je, kako, sa kim, zašto, učestvovao premijer… To je nedopustivo. To se javnosti mora odmah saopćiti ili ovdje ako postoje konrektne činjenice je u pitanju teški kriminal ili ako ne postoje ove činjenice ili je u pitanju instrumenilzacija tužilačko policijskih agencija u političke svrhe.Tužilaštvo i SIPA moraju odmah da izađu s konkretnim činjenicama i podacima”, upozorio je Džaferović.

Potom je pohvalio svog stranačkog kočlegu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Novalić je strpljivo i predano radio za vrijeme brobe protiv pandemije na zaštiti ekonomije ali i života ljudi”.

Potom je nastavio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Radio je sve što je mogao, duboko sam uvjeren da ga nema u kriminalnim radnjama. To je moje mišljenje neka me demantiraju. Ovoj činjenici nije se dovoljno vodilo računa kada su se poduzimale aktivnosti kada je u pitanju Novalić. Ukoliko Tužilaštvo BiH te državne institucije žele da budu kredibilne moraju jednako da se odnose prema svakom predmetu. Šta je sa aferom “Diploma”, šta je sa aferom vrbovanja građana BiH, šta je sa praktično oslobađanje ratnog zločinca zbog silovanja maloljetne djevojičice. Da li je iko iz BiH odgovarao za to. Šta je sa javnim nabavkama u cijeloj BiH? Tužilastvo i SIPA ako žele da bude kredibilni moraju da odgovore na ovo pitanje”, poručio je Džaferović.

Podijelite članak
  • 132
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Federalna vlada dala SDA na korištenje dva poslovna prostora u Visokom

Redakcija

Novalić: Osigurana sredstva za dionicu autoputa kroz Tešanj

072info

AKCIJA DELTA: Budžet BiH oštećen za 36.000.000 KM

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME