Džaferović uhvaćen u laži, demantuju ga dokumenti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.


Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović
 uhvaćen je u laži. 

Naime, Džaferović je jučer ponovo slagao javnost tezom kako “prvi put predsjedavajući Vijeća ministara BiH nije izabran konsenzusom tri člana Predsjedništva BiH”.

– Danas se mandat daje preglasavanjem jednog člana Predsjedništva BiH, što je također novo, to se prvi put dešava u postdejtonskoj BIH, prvi se puta preglasavanjem imenuje predsjedavajući Vijeća ministara – rekao je Džaferović jučer za Hayat TV.

ČITAJ JOŠ:  Džaferović: Genocid nisu izvršili pojedinci, već mračni sistem vlasti RS

Podsjetimo, Borjana Krišto je izabrana glasovima predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Denisa Bećirovića, dok je Željko Komšić bio protiv.

  • Magnetofonski snimak sa sjednice Predsjedništva BiH iz 2007. godineMagnetofonski snimak sa sjednice Predsjedništva BiH iz 2007. godineFOTO: AVAZ

“Avaz” je došao u posjed magnetofonskog snimka 10. hitne sjednice Predsjedništva BiH. Tada je sjednicom predsjedavao predsjedavajući Željko Komšić, a jedina tačka dnevnog reda bilo je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara naše zemlje.

Tada se biralo između Nikole Špirića i Mladena Ivankovića-Lijanovića. Predsjedavajući Komšić je zamolio generalnog sekretara da u mikrofon ponovi proceduru glasanja.

ČITAJ JOŠ:  I u Dubaiju se slavi Dan državnosti BiH

Dva su glasačka listića bila ispravna, dok je jedan bio neispravan, a na kraju je za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH izabran Nikola Špirić.

  • Dva ispravna i jedan neispravni glasDva ispravna i jedan neispravni glas

Avaz

GODISNJICA
MARKETING