Džamija koju su izgradili od svojih penzija: Povratnici trebaju našu pomoć

Džamija koju su izgradili od svojih penzija: Povratnici trebaju našu pomoć

Prepostavljamo da niste čuli za džamiju u općini Rudo, gdje su džematlije, povratnici zajedničkim snagama od vlastitih penzija istu izgradili.

Pored penzija povratnika tu je svakako bilo pomoći i dobrih ljudi.

Dugo je služila napravljena na njihovim penzijama, sada treba još ulaganja ali ovoga puta povratnici su primorani potražiti pomoć dobrih ljudi.

Naime, u posljednje vrijeme postoji velika opasnost od obrušavanja zbog čega je u planu da se što prije izgradi potporni zid, jer se strahuje i od klizišta.

Proračunom mještana cijena potpornog zida iznosi 10.780 KM, što njihova minimalna primanja ne mogu pokriti.

Ukoliko želite učestvovati u ovoj akciji, kako bi se novac što prije prikupio a povratnici u svoju džamiju vratili molitvi, to možete učiniti putem društvene mreže Facebook klikom OVDJE, ili na Paypal račun klikom OVDJE.

  • Pa kome je Allah dao imetka i dao mu jak iman i ubjeđenje da će ga to čekati na Sudnjem danu, kada jedina valuta bude dobro djelo, bujrum neka udjeli. Allah da nagradi one koji će  materijalno ugraditi sebe u ovaj trajni hajrat, i one koji prouče dovu. Allahova kuća će se završiti, sa nama ili bez nas, ovo je samo šansa da učestvujemo u  ovom hajirli projektu, za koga se obećava velika nagrada, poruka je jedne mještanke.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE