Džanan Musa: Najbolji potez u mojoj karijeri je dolazak u Španiju, sretan sam u Breogranu

873x400
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Naš košarkaški reprezentativac Džanan Musa sjajno igra u dresu španskog prvoligaša Breograna. Prije nekoliko dana bio je najefikasniji u dvoboju sa Barcelonom kada je ubacio 14 poena. I mečeve prije tog duela odigrao je na vrhunskom nivou, i jasno je kako je trenutno u odličnoj formi. Musa je prije nekoliko mjeseci stigao u ovaj klub, a kaže kako je srdačno dočekan.

Puno znači kada ste kapiten

– Ovo je košarkaški grad i lijepo su me dočekali. Pozitivno je sve, grad živi za košarku. Ljudi na ulici znaju sve o čarobnoj igri pod obručima. Prate ovaj sport, idu na utakmice, zaista dobro poznaju pravila i mislim da mi je trebao ovakav potez u karijeri. Sretan sam za sada u Španiji’, kazao je Musa.

Dodaje kako je bio dobro upoznat sa španskom ligom prije dolaska u ovaj klub.

‘- Ko god prati košarku zna da je to najbolja liga na Starom kontinentu. Tu je četiri ili pet euroligaških ekipa. Također, 18 od 20 ekipa igra euro takmičenja i sve je jasno o kakvoj ligi se radi. Najbolji potez u mojoj karijeri je dolazak u Španiju – konstatuje naš košarkaš.

Bh. reprezentativac je i kapiten španskog tima.

‘- To mi puno znači. Trener je odmah rekao i pokazao da ima povjerenje u mene. Želi da vodim tim kao lider. Imamo dobar odnos za sada. Zadovoljan sam što se tiče svega. Trener i igrači, svi me poštuju. To može samo rasti u budućnosti’, istakao je Musa.

Nedavno je bh. reprezentativac odigrao sjajan meč protiv Barcelone.

‘- Prve dvije utakmice smo lako dobili, a iskreno – nismo to očekivali. Protiv Barcelone smo odigrali egal utakmicu, a na kraju smo izgubili. Ljeto sam proveo trenirajući, odricao sam se svega. No, sada se sve isplaćuje. Neka ovako ostane’, kaže Musa.

Nastupi u reprezentaciji uvijek bude radost

O ambicijama kluba kaže:

– Na početku je to bila sredina tabele, ali smo pokazali da možemo igrati sa svima. Treći smo na tabeli trenutno. Normalno je da apetiti rastu i želimo da se borimo za play-off. Imamo dobar tim koji može doći do cilja’, istakao je Musa.

Musa je omiljen kod navijača bh. državnog tima. Uvijek je davao više od maksimuma. A o tome Džanan kaže:

– Igrati za reprezentaciju je poseban događaj za mene. Ti nastupi uvijek bude radost. Nadam se da ću se u budućnosti moći odazvati pozivu selektora Vedrana Bosnića. Naravno, ako me povrede zaobiđu. Želimo se plasirati na naredna velika takmičenja, da se ustalimo, da imamo kontinuitet. Imamo sjajan tim, dobru infrastrukturu, sve uslove da to ostvarimo. Rastemo iz godine u godinu, i želimo napraviti skok’, zaključio je Musa.

GODISNJICA
MARKETING