Džekina emotivna poruka Tuki: Brate, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko poslao je emotivnu poruku najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki koji će u utorak u Dohi trčati u finalu Svjetskog atletskog prvenstva na 800 metara.Džeko je poruku podrške napisao u komentaru na društvenoj mreži Facebook, a on je poručio Amelu da je, bez obzira na sutrašnji rezultat, svakako ponos čitave BiH te kako se on lično nada da on može ostvariti još bolji rezultat i donijeti medalju iz Katara. 

“Druže, prijatelju, raketo… Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. Sutra trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao da bi sutra bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a s vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate!”, napisao je Džeko.

Tuka je u nedjelju navečer fantastično istrčao dionicu u trećem polufinalu s vremenom 1:45,63 pa će se zasluženo u utorak u finalu boriti za medalju.

Već su poznati i Tukini konkurenti u finalu. Iz prvog polufinala tu su Wesley Vazquez (Porto Riko) koji je imao vrijeme 1:43,96, potom Ferguson Cheruiyot Rotich (Kenija) s vremenom 1:44,20, iz drugog polufinala su tu Donavan Brazier (SAD) 1:44,87 i Marco Arop (Kanada) 1:45,07 te pomenuti Hoppel (SAD) iz trećeg polufinala s vremenom 1:45,95.

Finale utrke na 800 metara bit će održano u utorak u 21:10 sati.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE