Portal 072info

Džeko i Ibričić napravili luksuznu zgradu u Splitu (FOTO)

Bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić i Edin Džeko, reprezentativac BiH i prvotimac italijanske Rome, sa svojim su se porodicama uselili u luksuznu višespratnicu u Podstrani, čija je izgradnja pod investitorskom palicom njihove firme „„Dž. E. I.“ započela početkom prošle godine.

Kako su nogometne zvijezde potvrdile za Slobodnu Dalmaciju, svoje inostrane adrese sada su zamijenili ovom podstranskom, pa će sa svojim najbližima od sada uživati u pogledu koji puca na Brački kanal.

– Split nam je oduvijek u srcima, tako da smo Edin i ja došli na ideju da bismo nešto mogli i sagraditi, te smo se onda odlučili na ovu prekrasnu destinaciju. Došli smo tu s porodicama, i sada ćemo biti na relaciji Split i gradovi u kojima igramo – kazao je Senijad Ibričić, čija je želja još od hajdučkih dana bila preseljenje u Split. Stanovi su prodajni, a kako je potvrdio, već ima dosta zainteresiranih kupaca. Uglavnom je to inozemna klijentela, no ima i „naših“.

– Ovo je naš prvi projekt, te smo vrlo zadovoljni ishodom. Ima dosta zainteresiranih kupaca, a dvoje Splićana već su dobili svoje ključeve. Radujemo se što ćemo uživati u pogledu na more, ovo je zbilja pravo bogatstvo – kazao je Ibričić, trenutni igrač slovenskog Kopera.

Finansijske detalje ipak nisu mogli otkriti, no s obzirom na cjelokupan izgled objekta, uređenje i lokaciju, sigurni ove atraktivne kvadrate mogu priuštiti samo oni veoma dubokog džepa.

Nogometni dvojac proveo je ekipu Slobodne Dalmacije kroz  zdanje sa šest moderno uređenih stambenih jedinica južne orijentacije, smještenih svega dvadesetak metara od plaže. Riječ je o trosobnim stanovima, veličine oko 130 metara kvadratnih, iz kojih se pruža pogled na otoke i plažu. Zavirili smo i u prostor porodice Ibričić, koji je doslovce raj na Zemlji. Minimalistički uređen, bijeli, prostrani interijer, opremljen suvremenom tehnologijom…

Zadovoljan saradnjom s nogometašima je i splitski odvjetnik Mladen Parčina, koji zastupa njihovu investitorsku firmu.

– Iznimno zadovoljstvo bilo je sarađivati s ovim susretljivim nogometašima. Osim toga, nije bilo nikakvih problema na radu, poštivale su se i građevinske i pravne norme – kazao je Parčina.

Podijelite članak