Džeko na naslovnicama italijanskih medija: Šta ga dijeli od dolaska u Inter?

dzeko naslovnice33

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ovog jutra je u centru pažnje na naslovnicama vodećih italijanskih sportskih listova. Nakon sukoba s trenerom Rome Paulom Fonsecom reprezentativac Bosne i Hercegovine želi napustiti Vučicu, a kao i uvijek u svojim redovima volio bi ga vidjeti Antonio Conte, trener Intera koji iznimno bh. našeg napadača, prenosi N1.

Predstavnici dva kluba sastali su se jučer u hotelu u Milanu kako bi dogovorili razmjenu. Tako bi Inter u redove Rome poslao čileanskog reprezentativca Alexisa Sancheza, dok bi Džeko prema Giuseppe Meazzi. Sportski direktor Nerazzurra – Piero Ausilio sastao se sa svojim kolegom iz Rome Tiagom Pintom u hotelu Melia u Milanu.

Pregovori su se nastavili, ali najveći problem je plata (iako obojica zarađuju oko 7.5 miliona eura godišnje) s obzirom na to da je Sanchez tek nedavno došao iz Manchester Uniteda i da zbog toga može maksimalno iskoristiti popust od 50 posto na porez, a to nije slučaj s reprezentativcem Bosne i Hercegovine, zbog čega je razlika u bruto isplati između tri i pet miliona eura.

Problem bi mogao biti riješen tako što će Inter na Olimpico uz Sancheza poslati i Andreu Pinamontija s obzirom na to da nemaju namjeru platiti razliku u plati. Antonio Conte je želio dovesti Džeku u redove Chelseaja, a potom i u Inter na ljeto 2019. godine, ali oba puta nije uspio. Sada ima novu priliku, ali i ne baš mnogo vremena s obzirom na to da se prijelazni rok u Italiji završava prvog februara.

“Inter i iskušenje zvano Džeko. Pregovori s Romom zapalili fudbalsko tržište. Moguća je razmjena za Sancheza, ali postoji razlika od četiri miliona eura u platama, a Suning ne želi više trošiti. Tu je i problem Lautara koji može izgubiti minute u prvih 11”, navodi milanska Gazzetta dello Sport.