Džeko nakon odigrane utakmice: To je jedan od najboljih golova u mojoj karijeri

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na listi najstarijih strijelaca Intera ikada u Seriji A našao se fudbaler Edin Džeko koji je fenomenalan pogodak postigao s 36 godina i 237 dana.

On je na taj način dospio na drugo mjesto ove liste.

Posljednji gol

Džeko je eurogolom i asistencijom Bologne (6:1) po ko zna koji put pokazao svoje nogometne sposobnosti.

Čak je prestigao i Interovu legendu Đuzepa Meacu (Giuseppea Meazzu) koji je posljednji gol za milansku ekipu u Seriji A postigao s 36 godina i 233 dana (četiri dana mlađi nego Džeko).

Srbijanski nogometaš Siniša Mihajlović je rekorder, a on je posljednji go za Inter u elitnom rangu italijanskog nogometa postigao s 37 godina i 47 dana.

Očekivao centaršut

– Rekord Mihajlovića? Ne razmišljam toliko o tome, razmišljam o timu. Što više golova dajem, to je bolje za ekipu. Po mom mišljenju godine se ne računaju, na terenu je da dokazuješ da mozeš ili ne. Ako ne možeš, ispravno je da se povučeš, ali mislim da još mogu igrati – izjavio je Džeko.

– Dobio sam loptu i otišao sam pravo u prostor jer sam očekivao centaršut. Putanja lopte je bila takva da sam odlučio da pokušam šutirati i uspio sam pogoditi. To je jedan od najboljih golova u mojoj karijeri – rekao je najbolji bh. igrač koji je poručio da je sretan zbog gola Robina Gosensa koji je zatresao mrežu na njegovu asistenciju.

Avaz