Portal 072info

DŽEKO: Očekuju nas dvije teške utakmice

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kazao je nakon žrijeba baraža za Euro 2016. da bh. selekciju očekuju teške utakmice protiv Irske.

Džeko je propustio zadnje dvije kvalifikacijske utakmice u grupi, ali u baražu protiv Irske trebao bi predvoditi reprezentaciju BiH.

– Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte – kazao je Džeko za „Goal“.

Istakao je da poznaje većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjeruje da i oni poznaju bh. reprezentativce.

– Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača. Stigli smo na korak do plasmana na Euro i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je neugodna na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih – zaključio je bh. kapiten. 

Fena

Podijelite članak