Džemaludin Latić: Bakir je veleizdajnik koji je uništio reviziju tužbe protiv Srbije, ne smije mu se dozvoliti da pregovara

Dugogodišnji, najbliži saradnik Alije Izetbegovića, sapatnik u zatvoru, Džemaludin Latić šokirao je sinoć u emisiji “Centralni dnevnik” Senada Hadžifejzovića i javnost do sada neotkrivenim činjenicama o Aliji, Bakiru, SDA, podjeli Bosne, prenosi Face TV.

 – Ovo sada što se dešava je podjela BiH! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama! Turci su od Alije napravili mit! Turci i Erdogan vole BiH! Bilo bi grehota da diramo u tu ljubav! Nedopustivo je direktno investiranje muslimanskih zemalja u BiH! Erdogan pomaže BiH ulažući u Srbiju i ostale susjede – kazao je u emisiji “Centralni dnevnik” na Face TV profesor Džemaludin Latić.

Dodao je da su Aprilskim paketom mogli zaključati državu i da više nikad ne profunkcionira. Upozorio je i da “ako samo nastavimo da posmatramo šta se dešava, desit će nam se najgori scenario. Ako se probudimo, možemo zaustaviti podjelu BiH”. – 

Sada smo pred završnim činom podjele BiH

– Ovdje se ponovo desilo izmišljanje islamskog radikalizma i ponovo se to vezuje za Bakira Izetbegovića! Poručili su strancima: “Mi smo umjereni muslimani, nas držite na vlasti! Ako ne podržite Bakira Izetbegovića, na vlast će doći islamski radikali – nagalasio je prof.dr. Džemaludin Latić

– Plašim se za sebe poslije ovoga intervjua, ali me pritiskala savjest zbog moje djece – kazao je Latić.

Naveo je i da je Alija Izetbegović u Dejtonu potpisao RS.

– I Holbruk se čudio što je to uradio! Govorili smo mu da to ne radi! Sada smo pred završnim činom podjele BiH! To je katastrofa! Niko nije mogao dogovriti podjelu BiH osim Alije! Nije moguće da Bakir vodi stranku bolje od svih nas koji smo bili! Demokratizirali su stranku i evo šta su dobili! Radikali smo bili mi koji smo napuštali sjednicu da bi klanjali džumu!

– UDBA i danas vlada u BiH! Na Balkanu se nisu potukli narodi, sve su to uradile tajne službe! Alija Izetbegović je napravio pakt sa tim strukturama! Najgore je što su te strukture u vrhu Islamske zajednice! Rečeno je da će BiH vladati onaj ko bude na čelu Islamske zajednice! Mustafa Cerić je bio visokopozicioniran saradnik UDBE!

Latić i Hadžifejzović u "Centralnom dnevniku"Latić i Hadžifejzović u “Centralnom dnevniku” FOTO: SCREENSHOT

– Mnogo dokumentacije se nalazi u Zagrebu i Beogradu, a oni nam to ne daju! Mislim da su Alija i Bakir ucijenjeni! Neka nam bar kažu da su ucijenjeni i neka prestanu da donose odluke! Oni nisu predstavnici bošnjačkog naroda!

– Nezamislivo je da potpišu RS i unište reviziju protiv Srbije! Sve što govorim mogu i dokazati! Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i šta se dalje dešavalo! Potezima koje je vukao demantirao je sam sebe! Alija je rekao da je Dejton strašan, ali ga je potpisao! Zar nije mogao da taktizira ili traži neki manevarski prostor?!

– Nije smio potpisati Dejton! Svi potezi koje je vukao nakon Dejtona vodili su podjeli države! Naša država će biti podijeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije! Bakir će reći – to je najbolje što možemo dobiti!

– Gledao sam kartu podjeljene BiH! To je bilo kada je Goražde gorjelo! Haris Silajdžić je došao sa aerodroma u Sarajevu i donio kartu podijeljene BiH! Ne kažem da je Alija tada radio na podijeli BiH!

Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda

– Turci su od Alije napravili mit! Alija otjerao sve ljude, da bi doveo svog bliskog rođaka Tihića, pa nakon toga svog sina Bakira! Treba nam vjerska BiH! Samo je Alija mogao dogovoriti podjelu BiH! Bio je ucijenjen! Bakir veleizdajnik koji je uništio reviziju tužbe protiv Srbije za genocid! Islamska zajednica leglo KOS-ovaca i UDBA-ša! Bošnjacima ostavljena sredina BiH koja liči na mali list s drveta! Bojim se i svako normalan mora da se boji poteza Bakira Izebegovića!

To će nakon propasti revizije biti konačan potez da napravi “Muslimaniju” ili “Fildžanistan”! Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda! Alija bio demokrata, ali bio i totalitaran! Alija Izetbegović jeste osnovao SDA, ali ju je i srušio! Uveo dinastički sistem! Javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića!

Hadžifejzović: Šokiran sam, usta su mi se sušila zbog svega ovoga!

Latić: Plašim se, ali sam morao sve ovo reći zbog savjesti zbog moje i sve naše djece!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE