Džemat Varda kod Zenice: Tražimo nadoknadu štete zbog nezavršetka radova i neispunjenja dogovorenog!

Podijelite vijest

Nakon što je došlo do poplave u džamiji, o čemu je pisao i “072info”, saopćenjem su se oglasili iz džemata Varda koje bez intervencija prenosimo u cijelosti. 

-❗#SaopštenjeKUPOLA DŽAMIJA❗

Radi informisanja članova džemata i šire javnosti povodom nastale situacije u vezi projekta krova – kupola na džamiji.

Naime, u 2021.godini je dogovoreno s firmom NEIMARI da izvedu radove demontaze i izrade velike kupole i dvije manje kupole koje ce se pokriti limom..Cijena radova pogodjena 12.000 KM. Radove nisu stigli izvrsiti u 2021.godini. iako su obecavali.

⛔Na kraju 2021.godine i prije mjeseca ramazana direktor Dervis Kovacevic je potvrdio da ostaje pri dogovoru iz 2021.god.sto ce se kasnije ispostaviti sasvim suprotno.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte šta se dogodilo na autoputu: Zbog ovoga je zatvorena zenička zaobilaznica

⛔ 4. Maja 2022. salje radnike i pocinju s radovima.10. maja direktor obilazi radove i preuzima 12.000 KM od mutevelije Ešef Djulan ( sto ce se ispostavit greska sto je se puni iznos dao )…al dobronamjernost i uvjerenje da ce se ispostovati dogovor u tom trenutku su nadvladali.

⛔12. maja radnici su zavrsili radove na kupoloma,te napustili gradiliste. Od tog dana pa do danas se vise nisu pojavili radnici firme NEIMARI, koji su trebali da dodju pokriti dzamiju. U proteklom periodu pokusavali smo uspostavit kontakt s direktorom,ali bezuspjesno. Nece da se javi na telefon. Kad se javi obecava da ce se uraditi. U firmi ga mutevelija posjecivao, cekao po nekoliko sati,pa se ne pojavljuje. Na kraju salje druge osobe,svoju braću da ko pregovaraju. Pa se izbacuje predracun za pokrivanje u iznosu ccc 35.000 KM (  u galeriji slika ima )..

ČITAJ JOŠ:  Teška nesreća kod Zenice, ima povrijeđenih

⛔U tom periodu  2 mjeseca i više  dzamiji je nacinjena velika steta. Plafoni pozutili od prokisnjavanja, samo sto nije malta pocela otpadat.Ćilimi totalno uništeni itd.

⛔Trazimo od firme NEIMARI da nam namire stetu koju su nacinili zbog nezavrsetka radova i neispunjenja dogovorenog, a ostalo im na ČAST i OBRAZ jer ipak se radi o Allahovoj kuci a ne o nekom tamo objektu. Da su nam odmah rekli da neće radit po dogovorenoj cijeni,mi ne bi ulazili u projekat. Ovako su nam nanijeli ogromnu materijalnu štetu.

ČITAJ JOŠ:  UPRKOS BROJNIM AUTOBUSIMA: Fijasko SDA u Zenici, poluprazan Trg (VIDEO)

✅Uspjeli smo uspostavit kontakt s firmom PJANIC -limarija iz Kalesije koji se bave pokrivanjem kupola na dzamiji. Sa njima smo dogovorili posao na 21.000 KM i radovi ce poceti ako Bog da 10.Augusta 2022.

Potrebna sredstva trenutno nemamo. Potrebno je u narednom periodu da prikupimo.

POZIVAMO SVE KOJI ŽELE POMOĆI TE UGRADITI SE U HAJR DA SE ODAZOVU…ALLAH VAS NAGRADIO I DAO VAM SVAKO DOBRO – poručili su iz džemata Varda.


Podijelite vijest