Portal 072info

Džematlije Nove Zenice napunile novootvorenu džamiju (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jučer je svečano otvorena džamija “Bosna” u Novoj Zenice, a njeno otvaranje značajno je posebno za džematlije ovog dijela Zenice. Kako ističu, od sada im je olakšano obavljanje vjerskih dužnosti, budući da su to do sada činili odlaskom u najbližu džamiju u Blatuši ili pak nekoj od gradskih džamija. Udaljenost pomenutih džamija predstavljalo im je otežavajući okolnost, a ponajviše za one starije džemtalije.

Investitori novootvorene džamije “Bosna” nastojali su da ona bude najmodernijeg dizajna, ali i da zadrži elemente istoka. Predviđeno je 460 mjesta za postavljanje serdžada na kojima se klanja, a prema potrebi u džamiji će moći klanjati do 700 vjernika. Također, uređene su abdesthane, mekteb sa učionicom za osamdesetero djece, te prateće prostorija za imama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jutros su džematlije Nove Zenice na sabah namazu ispunili čak osam safova, a što je najbolji pokazatelj kako je vjernicima Nove Zenice uistinu trebala džamija.

Za sve one koji još uvijek nisu imali priliku posjetiti novootvorenu džamiju u nastavku teksta donosimo fotografije enterijera, a koje smo preuzeli sa Facebook stranice džamije “Bosna”.

 [Galleries 358 not found].

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME