Portal 072info

Džemidžić: Klubovima na svim nivoima podijeljen novac UEFA-e

adnan dzemidzic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u proteklom periodu klubovima na svim nivoima takmičenja raspodijelio sredstva pristigla iz UEFA-e u cilju prevladavanja posljedica nastale štete izazvane pojavom korona virusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

O kojem vidu pomoći se radi govori generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„NS/FS BiH, kako je ranije najavljivano, protekle sedmice je svim klubovima m:tel Premijer lige BiH, klubovima entitetskih takmičenja 1. lige Federacije BiH i 1. lige RS dostavio sredstva koja su pristigla iz UEFA. Sredstva su distribuirana u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH. Takođe, za niže organizacione nivoe su podijeljeni dezinfekcioni setovi, koji su Premijerligašima i klubovima entitetskih liga uručeni prije 1. kola njihovih takmičenja.“

Džemidžić je još dodao:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„NS/FS BiH je u cijelosti ispunio sve obaveze prema klubovima. Umjesto planiranih sredstava za dezinfekcione tunele urađena su serološka testiranja u klubovima, članovima nižih rangova takmičenja. Na taj način smo ispunili sve što smo obećali klubovima svih rangova takmičenja i entitetskim savezima u vidu finansijske i materijalne pomoći. Možemo biti zadovoljni onim što smo do sad uradili, jer je sva pomoć stigla na lice mjesta u materijalnom obliku, a finansijska pomoć je prošle sedmice bila na računima entitetskih saveza i klubova. Savez će i dalje nastaviti da pomaže sve organizacione nivoe takmičenja u skladu sa svojim mogućnostima, prema odlukama Izvršnog odbora.“, saopćio je Savez. 

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović i zvaničnici NS/FS BiH razgovarali o reprezentativnim utakmicama i proširenju Trening centra u Zenici

072info.com

NS BiH odbio zahtjev Čelika i Zvijezde 09, Premijer liga neće se proširiti

072info.com

Pilav: U Zenici možemo stvoriti sve neophodne uslove za nesmetan rad igrača

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)