DŽENANA DŽIDIĆ: Mnogi su se uvjerili da sam govorila istinu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dzenana Dzidic

Osamnaestogodišnja Dženana Džidić iz Zenice ovih dana svojom atraktivnošću i muzikalnošću sve više plijeni pažnju javnosti, a velika odskočna daska u njenoj muzičkoj karijeri ispostavilo se prijavljivanje na nedavno održanu audiciju za ‘Zvezde Granda’ u Sarajevu. Od velikog broja prijavljenih takmičara ova Zeničanka plasirala se u naredni kruga takmičenja koje će se održati u  Beogradu, što dokazuje da je njeno bavljenje ovim poslom uistinu na zavidnom nivou. Valja istaći kako Dženana bilježi nastupe i van granica Bosne i Hercegovine, a sve postiže zahvaljujući velikoj podršci od strane roditelja, prijatelja i eminentnih imena bh. muzičke scene.

Dženana se muzikom bavi već duži niz godina, a već sa svojih 16 godina odlučila je svoj odnos sa mikrofon uozbiljiti i pokušati napraviti obećavajuću karijeru. Do sada je imala priliku raditi i van granica BiH i to u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švedskoj ali i u diskotekama u raznim bh.  gradovima. Nastup sa velikom ikonom naše muzičke scene, gospodinom Šerifom Konjevićem, zasigurno će ostati dugo urezan u njeno sjećanje budući da ističe kako joj je bila velika čast nastupati sa tako velikom zvijezdom i imenom.

Veliku pometnju među svojim kolegama ali i pjevačima amaterima izazvala je prijavljivanjem na takmičenje ‘Zvezde Granda’ nakon što joj je direktor Grand produkcije, gospodin Saša Popović, kazao da prolazi u dalje takmičenje koje će se održati u Beogradu. Iako nije ni slutila da će upravo ona od stotine prijavljenih proći u naredni krug takmičenja, nakon dužeg razmišljanja ipak se odlučila prijaviti.

„Na nagovor velikog broja prijatelja i ljudi iz svijeta muzike a potom i gledajući emisije ‘Zvezde Granda’ odlučila sam se prijaviti i pokušati. Iako sam pomalo bila skeptična po pitanju takmičenja ovog tipa, ipak sam zahvaljujući mnogobrojnoj podršci odlučila otići u Sarajevo na audiciju.“ – priča nam Dženana.

PROLAZAK U NAREDNI KRUG TAKMIČENJA IZAZVAO RAZNE KOMENTARE

Nakon što je interpretirala dvije pjesme te pokupila simpatije žirija ova mlada Zeničanka bila je jedna od rijetkih kojoj je odmah na samoj audiciji rečeno da njene vokalne sposobnosti zadovoljavaju ono što gospodin Popović traži i zbog čega je u Sarajevu.

„Direktor Grand produkcije mi je kazao kako sam prošla u naredni krug takmičenja, odmah sam ovu informaciju odlučila podijeliti sa svojim Facebook prijateljima, a što je prenio i Vaš portal. Međutim, veliki broj mojih kolega iz svijeta muzike ali i (ne)prijatelja posumnjalo je u tačnost mog prolaska iz ljubomore ili drugih razloga. Naročito sam bila ponosna i sretna kada je prije nekoliko dana emitovan snimak na televiziji gdje se obistinilo upravo ono što sam napisala, a što je mnogima zatvorilo usta.“

BIH ĆE JOŠ JEDNOM UGOSTITI POBJEDNIČKI KONCERT ‘ZVEZDA GRANDA’

S obzirom da je tih dana bila pod velikim pritiskom te da se emocije nisu mogle lako sleći, nakon burnih reagovanja ova atraktivna Zeničanka konačno može nastaviti dalje. Pored velikog broja nastupa, njene pripreme za naredni krug takmičenja uveliko teku.

„Definitivno je da ću i dalje, bez obzira na one kojima sam trn u oku, nastaviti vrijedno raditi a paralelno se pripremati i za takmičenje u Beogradu. Zenica je veliki grad i nadam se da podrške tokom daljeg takmičenja neće manjkati, te da bi naša država slijedeće godine još jednom mogla biti domaćin pobjedničkog koncerta ‘Zvezda Granda’“ – optimistično je kazala mlada Zeničanka.

U nastavku teksta pogledajte nastup Dženane Džidić na kojem se nakon fenomenalne interpretacije čuje i obećani prolazak od strande direktora Grand produkcije, Saše Popovića.