Screenshot 8 5
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 7, 2022 @ 20:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministar komunalne privrede KS-a Enver Hadžiahmetović govorio o tome da postoji mogućnost da ove zime ne bude dovoljno gasa, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, pozvao ga je na sastanak.

U pozivu koji je Hadžiahmetoviću uputio Džindić stoji kako cijeni njegove napore da se pronađe rješenje kojim bi se smanjio udar na korisnike zbog povećanja cijene gasa, ali i kako je to kontinuiran proces koji provodi Vlada FBiH još od početka 2021. godine kada je u pitanju snabdijevanje prirodnim gasom.

“Nizom već poduzetih akcija i Odluka Vlada je u potpunosti amortizovala udar povećanja cijena gasa koji se desio tokom cijele 2021. godine. Također, izražavamo potpunu spremnost za sagledavanje svih eventualnih rezervi kada je u pitanju formiranje cijene gasa do krajnjih potrošača što obuhvata sagledavanje troškova, marži, kao i organizacionih i kadrovskih optimuma i kantonalnih preduzeća. Smatramo da je ovo zadatak koji treba interno i odgovorno izvršiti, a ne putem konferencija za štampu i medija. Ovom prilikom Vas pozivamo na radni sastanak u Vladu Federacije BiH dana 10. januara u 10 sati, kako bismo zajednički riješili problematiku snabdijevanja gasom. Molimo Vas da se u ovom smislu pripremite za navedeni sastanak sa odgovarajućim podacima, te da se sastanku po potrebi pridruže i Vaši saradnici”, stoji u Džindićevom pozivu.

Podsjetimo da je Hadžiahmetović na konferenciji za novinare kazao kako će tražiti da Energoinvest osigura gas iz drugih izvora ili da se omogući Vladi Kantona Sarajevo da to sama učini.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER