Portal 072info

Džindo: Sve će više biti bujičnih poplava

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poslije 2014. godine, kada su mnogi bh. gradovi bili potopljeni u nezapamćenim poplavama, mnogi su mislili da će to biti prošlost, ali su stigle neke druge. Naime, za samo nekoliko dana prava kataklizma zahvatila je Lukavac, Gradačac, Gračanicu, Petrovo, Kalesiju.

– Klimatske promjene su evidentne, pa se manifestiraju na razne načine. U slučajevima nekoliko općina i gradova na sjeveru naše države na manjim površinama se sruče velike količine padavina, koje uski i začepljeni potoci ne mogu primiti, a voda k’o voda, nekuda mora prodrijeti, pa udari na puteve, plavi kuće, uništava usjeve. Ljudi su uzurpirali pojaseve oko potoka, a onda u njih pobacali smeće. Danas im se to vraća kao bumerang. Takvih primjera, nažalost, ima na svakom koraku i sve će više biti bujičnih poplava – kaže Amer Džindo, geolog.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Džindo: Mnogo primjera - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baDžindo: Mnogo primjera

Iz ovih, ali i drugih razloga bez lokalnih puteva ostalo je nekoliko naselja. Poplavljene su i kuće, poljoprivredne parcele, namještaj, čiji su vlasnici pretrpjeli velike štete.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Meteorolozi do kraja mjeseca predviđaju kišu, a mnogi se nadaju da neće biti kao prije tri noći u Gradačcu, kada su bujice nosile sve pred sobom i kada je trećinu voćnjaka uništio grad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 11
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DW: Lidl stiže u BiH, zašto baš sada?

072info.com

Upozorenje: Nezdrav zrak širom BiH

072info.com

I narednih dana prognozirano oblačno vrijeme sa kišom

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6