Džošua i Usik odradili vaganje, prvak znatno teži

31EA0A63 7B96 49BB B6BF E1CF8A9EA04C
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.


Entoni Džošua (Anthony Joshua) i Oleksandr Usik (Usyk) odradili su danas službeno vaganje pred sutrašnji obračun u Londonu za titulu teškšaškog prvaka svijeta. Britanac će braniti pojasove po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.

Ukrajinskom bokseru Usiku ovo je treći nastup u teškoj kategoriji. U prethodna dva je upisao pobjede, a u meč sa Džošuom ući će znatno teži nego za prva dvije borbe.

Vaga je pokazala da je Usik težak 100.4 kilograma. Poređenja radi za prvi teškaški meč težio je 97.5 kilograma, dok je uoči druge borbe vaga pokazala 98.5 kilograma. Ipak, bez obzira što je Usik teži nego ranije ponovo zaostaje za Džošuom. Britancu je vaga pokazala da je težak 108.8 kilograma.

Inače, sučeljavanje je prošlo u opuštenoj atmosferi, a sve se završilo prijateljskim pozdravom. Međutim, nema sumnje da će i jedan i drugi krenuti žestoko kada krene borba. Džošua je trenutno na omjeru od 24 pobjede i jednog poraza, dok je Usik neporažen. Dodaju li se borbe i iz cruiser kategorije, on je neporažen. Ima 18 pobjeda, od čega čak 13 nokautom.

GODISNJICA
MARKETING