Portal 072info

Džumhur nagradu donirao oboljeloj djevojčici: “Znam njenog oca i to je emotivno za mene”

Nakon pobjede u finalu SK Soccer kupa u Beogradu, bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur odlučio je nagradni fond donirati za liječenje djevojčice Sofije Markuljević.

Džumhur je prvo istakao kolika je važnost igranja tenisa za sve igrače nakon pandemije korona virusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Drago mi je da sam osvojio turnir najviše zbog toga što je humanitarnog karaktera. Igrao sam mečeve protiv sjajnih tenisera i želim im se zahvaliti. Hvala Filipu Krajinoviću, hvala mu za dobar meč. Trebalo nam je ovakvih dana gdje imamo osjećaj da smo na pravom turniru”, rekao je Džumhur i nastavio:

“Bitno je da znam da nisam zaboravio igrati tenis. Bitno je za sve nas, ovakve manifestacije su nam potrebne i potrebne tenisu. Vidimo da ostali sportovi kreću, ali tenis je u posebnom problemu i ovakve stvari su posebne. Moram da kažem, iako sam igrao protiv igrača iz Srbije, publika je bila fer i hvala vam zaista mnogo”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Turnir je bio humanitarnog karaktera i pobjednik je dobio priliku da donira novac po svojoj želji. Po okončanju govora Džumhur je bio u suzama i otkrio je kako je sve to emotivno za njega, nakon čega je dobio gromoglasan aplauz.

“Nije bitno ko je pobjednik, bitno je da novac ode u prave ruke. Bio je ovo lijep dan za sve koji vole tenis ovdje. Milion dinara ide Sofiji Markuljević, znam njenog oca i to je emotivno za mene”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 37
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME