Portal 072info

Džumhur preokretom doveo BiH do konačne pobjede

dzumhurBiH je pobjedila Grčku. Treći presudni poen osvojio je Damir Džumhur koji je nakon velikog preokreta savladao Alexandrosa Jakupovica 4-6, 3-6, 6-2, 6-3, 6-4. 

Kada je Damir napravio break za 3-2 izgledalo je da meč ide u željenom pravcu. Poveo je Džumhur 4-2, pa je onda baš kao i petak stao. Prvog dana je imao 3-1 u prvom setu, danas je Alexandros Jakupovic sa četiri vezana gema uzeo prvi set.

Iskusni grčki teniser je na 5-4 iskoristio drugu set loptu. Damir je zaprijetio i na početku drugog seta, Jakupovic je u petog gemu anulirao 0:30, nakon čega je naš teniser uhvatio jedan gem do kraja seta. Jakupovic je relativno brzo, puno lakše nego što je sam očekivao došao do velikih 2-0 u setovima.

Nakon što je Jakupovic uzeo i drugi, situacija nije izgledala dobro, ali ipak naš teniser u četvrtom gemu dolazi do tri break lopte. Koristi prvu za 3-1, ali Jakupovic drugi put dan vraća izgubljeni servis. Srećom, za razliku od prva dva seta, Jakupovic je počeo više griješiti, Damir je zaigrao nešto bolje, pa je nanizao četiri gema za trostruki break.

Treći set kao da je bio nagovještaj velikog preokreta našeg tenisera koji je prošle godine u duelu sa Moldavijom odigrao dva maratonska meča. U četvrtom setu je je vrlo rano Jakupovic počeo spšavati break lopte i uspijevao je zahvalujući servisu, ali kratko. Damir stiže do breaka i sa 6-3 vraća se u meč. 
I onda je stigao rani break Džumhura na početku četvrtog seta, Jakupovic je na break zaostatka tražio i medicinski time out, ali držao korak. Damir je osmom gemu dva puta došao na dvije lopte do meča, Jakupovic se izvukao.

U desetm gemu,  Alexandros je je zaprijetio, uvezao je dva poena, došao je na 15:30, ali je Džumhur izvukao dva poena i sjajno pogodio paralelu na meč loptu za veliki preokret i konačnu pobjedu 3:2 u setovima, ali i treći poen za ukupno slavlje reprezentacije BiH.

BiH – Grčka 3:1

Damir Džumhur – Alexandros Jakupovic 4-6, 3-6, 6-2, 6-3,6-4

Podijelite članak