VEČERAS U ZAGREBU, U 20:40: Amel Tuka završava sezonu

Večerašnjim nastupom na tradicionalnom “Hanžekovićevom memorijal” u Zagrebu naš trenutno najuspješniji atletičar Amel Tuka završava ovogodišnju uspješnu sezonu.

Poslije sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Cirihu gdje se plasirao među šest najboljih osamstometraša Evrope, kada je postavio novi rekord Bosone i Hercegovine sa rezultatom 1:46,12 i osvojenog trećeg mjesta na mitingu u Amsterdamu, koji je okupio svjetska i evropska imena, Amel Tuka nastavio je sa treninzima u atletskom kampu u italijanskom gradu Veroni.

Sa trenerom Gianni Ghidiniem pripremili su strategiju da još jednom napadnu bh. rekord na 800 metara i to na glasovitom atletskom mitingu u Zagrebu, popularnom “Hanžeku”.

„Pripreme za nastup na 64. Memorijalu ‘Borisa Hanžekovića’ u Zagrebu teku odlično i očekujem da ću ponovno obradovati ljubitelje sporta. Na ovom velikom sportskom događaju planiram poboljšati svoj najbolji rezultat i rekord BiH. Priželjkujem toplije vrijeme nego u Amsterdamu, gdje je bilo hladno za neki bolji rezultat, i da sa dobrim rezulktatom završim sezonu”, rekao nam je Amel Tuka.

Na večerašnjem nastupu Amel Tuka će za protivnike imati velika atletska imena, a prema programu mitinga utrka muškaraca na 800 metara jedna je od najkvalitetnijih, planirana je kao predzadnji program “Hanžeka”, oko 20:40 sati.

(Fena)

Prethodni članakZašto su banane odlične za zdravlje?
Sljedeći članakDEKORACIJA PROSTORA: Detalji su pravo rješenje