Edin Džeko: “Protiv Grka će biti teško, ali vjerujem u našu snagu”

Edin Džeko: “Protiv Grka će biti teško, ali vjerujem u našu snagu”

U cjelosti prenosimo viđenje Edina Džeke, kapitena naše nogometne selekcije, pred meč sa Grcima:

Dragi moji, uskoro nas očekuje utakmica protiv Grčke, koja je od izuzetne važnosti za našu reprezentaciju. Vjerujem da govorim u ime svih igrača, kada kažem da smo s nestrpljenjem čekali ovo okupljanje i 22. mart, kada ćemo istrčati na prepuno Bilino polje.

Navijači su u svim dosadašnjim utakmicama bili nas 12. igrač, a vjerujem da će tako biti i ovaj put, a mi ćemo im se odužiti borbenom utakmicom.

O kvalitetu Grka ne trebam mnogo govoriti. Svi znamo da su bili evropski prvaci, a uz to su i 11. reprezentacija svijeta, te su i favoriti u našoj grupi. Već su igrali na velikim takmičenjima, i samim tim smu iskusniji. Sa druge strane, naša želja je da i nakon ovog meča ostanemo prvi, tako da ćemo pokušati odigrati maksimalno ozbiljno, taktički dobro i nadati se povoljnom rezultatu.

Za nas bi i remi iz ove utaikmice bio odličan, s tim što ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Grčka je snažna reprezentacija sa iskusnim pojedincima i sa odličnom odbranom. Biće teško igrati protiv njih, ali mislim da strpljivom i pametnom igrom, možemo parirati njihovoj taktici.

Trenutno, sve moje misli okrenute su utakmici protiv Grčke. U rođendanskim porukama i čestitkama, mnogi su zaželjeli da postignem pogodak u toj utakmici. I sam imam veliku želju za tim, a ukoliko se to desi, poklanjam ga svim Bosancima i Hercegovcima, koji su vjerovali u mene i nas. Naravno, u ovakvim utakmicama, nebitno je ko će postići gol, već je najbitniji dobar rezultat, a to bi mi bio i najljepši poklon za 27. rođendan. Naglasio bih i to kako ova utakmica nije odlučujuća, ali da bismo pobjedom nad Grcima definitivno imali jednu brigu manje.

Vratio bih se još jednom na dešavanja u ponedjeljak, kako bih se zahvalio svima koji su bili na Mojmilu. Želio sam rođendan proslaviti sa djecom, a bio sam oduševljen brojem mališana koji su se pojavili na Mojmilu. Žao mi je ako se nisam stigao slikati s nekim, ili ako je neko ostao uskraćen za autogram. Obećavam da će i u budućnosti biti sličnih akcija, jer kada god imam slobodnog vremena, želim ga provesti družeći se sa mojim najdražim i najvjernijim navijačima – djecom.

Još jednom hvala i ostalim kolegama iz reprezentacije koji su svoje slobodno vrijeme posvetili druženju sa djecom, kao i mom velikom prijatelju Adnanu Ćatiću, koji je kupio majice za 11.000 dolara, koje su donirane Dječijem domu Bjelave u Sarajevu. Ado je još jednom dokazao koliko je veliki čovjek, sportista, ali i humanista i želim mu mnogo sreće u daljoj karijeri i da mu, ako Bog da, moje majice donesu sreću u ringu.

OKO MEČA U ZAGREBU: NAVIJAM ZA FUDBAL

I na kraju…

S obzirom na to da su me mnogi pitali za koga ću navijati u utakmici u Zagrebu, koju 22. marta igraju Hrvatska i Srbija, te da neke medije, čini mi se, više interesuje to, nego činjenica da smo imali fantastično druženje sa djecom na Mojmilu, moram reći da sam nautralan.

Međutim, kako ne bi bilo dalje polemike, reći ću kako u obje reprezentacije imam zaista dobrih prijatelja, s kojima nerijetko provodim slobodno vrijeme. Mene interesuje reprezentacija BiH i rezultat tog susreta, ali ako me neko, kao čovjeka, upita za taj meč, reći ću da mi je rezultat najmanje bitan. Ono što mi je mnogo bitnije jeste da meč u Zagrebu prođe bez ijednog incidenta, kako na terenu tako i tribinama, a uvjeren sam da će tako i biti.

U ovoj utakmici nemam favorita, jer sam zaista zaokupljen mečom u Zenici i nemam čak ni vremena da razmišljam o meču u Zagrebu, ali kao čovjeku i sportisti, bitno mi je da sve prođe u najboljem mogućem redu, tako da navijam za fudbal, a na Maksimiru nek pobijedi bolji.

edindzeko.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica