Portal 072info

Edin Gačić se tokom bijega najvjerovatnije krio u napuštenim vikendicama ili štali

Serijskog ubicu Edina Gačića u utorak u poslijepodnevnim satima likvidirali su pripadnici MUP-a KS u mjestu Košćan nadomak Hadžića. U ovom naselju trenutno se nalazi veliki broj policijskih patrola, a došlo je i do okupljanja građana koji osjećaju veliko olakšanje zbog završetka kompletne sage.Reporteri portala Klix.ba koji se trenutno nalaze na terenu izvještavaju da je trenutno u Košćanu prisutno nekoliko vozila Hitne pomoći kako bi obezbijedili adekvatan prijevoz povrijeđeng policajca.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

Također, službenici FUP-a i MUP-a KS osiguravaju teren i rade na poduzimaju istražnih radnji kako bi otkrili gdje se skrivao i kako se kretao Edin Gačić. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj četverostruki ubica se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a pravio je sklonište od drveća i granja gdje je najvjerovatnije spavao. Kako smo saznali od mještana, Edin Gačić se također mogao skrivati u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

S obzirom na to da je pao mrak i da uviđaj još uvijek nije završen, upitno je hoće li tijelo ubijenog moći biti odvezeno u toku večeri. Pošto je teren gdje je ubijen Edin Gačić nepristupačan i pošto se do tog dijela može doći isključivo pješke, tek je maloprije osigurano prevoženje povrijeđenog policajaca.

Prema informacijama s terena policija je imala trag Edina Gačića još prije dva dana i to iz razloga što je Edin Gačić najvjerovatnije silazio do rijeke Lepenice kako bi se osvježio i prao, pri čemu je ostavio tragove. Međutim, snijeg je zameo tragove tako da je provođenje istrage bilo otežano.

Podijelite članak
  • 16
    Shares