Edinu Vranju određen pritvor u Beogradu

v 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Višem sudu u Beogradu danas je okončano ročište Edinu Vranju, uhapšenom u Srbiji prije dva dana, na graničnom prelazu Uvac.

Kako je potvrđeno određen mu je jednomjesečni pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeći.

– Protiv tog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu –  naveli su na stranici Višeg suda u Beogradu.

On se sumnjiči za navodne ratne zločine na području Goražda. 

Saopćenje Suda u Beogradu
 • Saopćenje Suda u Beogradu
 • Za Vranja je Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu tražilo određivanje pritvora, a ročište je završeno prije nekoliko minuta.

  Tužilaštvo Vranja tereti za ona krivična djela za koja je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već donijelo naredbu o neprovođenju istrage.

  Ovi dokumenti još jučer su proslijeđeni tužiocima u Beogradu i imali su ih na uvid tokom ispitivanja. Ista dokumentacija proslijeđena je i Višem sudu u Beogradu, koje će odlučivati o prijedlogu.

   – Vranj se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske – navedeno je ranije u saopćenju MUP-a RS.

  Njegovo hapšenje uzburkalo je regiju i naređeno je vraćanje bh. ambasadorice iz Beograda u Sarajevo.

  GODISNJICA
  MARKETING