AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon što je Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), javno napala uglednog infektologa Ednana Drljevića iz Opće bolnice u Sarajevu te ga opzužila kako nema licencu, oglasio se i sam Drljević. Kako nam je kazao on jedini u Bosni i Hercegovini ima dvije licence i to licencu Zeničko-dobojskog kantona koja vrijedi godinu i nešto te ovu iz Liječničke komore Kantona Sarajevo.

– To što priča Sebija Izetbegović to nema nikakve veze s mozgom. Ja sam jedini koji ima dvije licence, a ona non stop priča nešto drugo. Zaista ne znam zašto to radi i čime je izazvana. Mislim to je toliko bezveze da ja nemam riječi, a sve što ona priča to samo govori o njoj – kaže Drljević.

 

Licenca doktora Ednana Drljevića

Drljević dodaje kako vidi da on Sebiji nešto smeta, ali ne zna zašto.

– Šta mene dira? Niti imam kakve veze s respiratorima niti s njom. Radim u drugoj firmi i bavim se drugim pacijentima. Zaista nemam pojma čemu sve ovo. Tu nešto definitivno ne štima. Šta se mene uhvatila. Mislim, meni je to ispod svakog nivoa. Nešto nije uredu s tim osobama koje to rade – ističe Drljević.

Kako navodi prvi je na Balkanu počeo da se bavi covid pacijentima te ima i neke vidljive rezultate iza seba, a sad ga napadati i nešto govoriti zaista je dno dna.