Edo Maajka pomaže zenički omladinski Radio Active i u aprilu dolazi u Zenicu

U sklopu svoje četvrte fundraising kampanje, Radio Active u Zenici priređuje koncert veterana bh. rap scene Ede Maajke sa kojim će zajedno nastupati DJ Soul.

Radio Active je posve netipičan medij. Kao prvi community radio u BiH, pokrenut je 2011. godine i specifičan po tome što njegov program u cjelosti kreiraju djeca i mladi do 26 godina.

Slijedom toga, Radio Active je svjetlosnim godinama daleko od bilo kojeg političkog, ekonomskog i profitabilnog interesa i jedini cilj mu je da proizvodi pozitivne i edukativne sadržaje u kojima se čuje glas djece i mladih, te sluša najkvalitetnija urbana muzika, najčešće s akcentom na na mlade perspektivne bendove iz regiona. Dodajući tome da Radio Active ima i vlastitu omladinsku školu novinarstva, jasno je zašto njegov program jeste autentičan.

Ništa novo ne otkrivamo činjenicom da se za finansiranje uglavnom moraju sami boriti. Među aktivnostima kojima to nastoje ostvariti izdvajaju se ”muzičke foundrising kampanje”, na obostranu dobrobit i za svoje ciljeve i mlade u gradu.

Kampanja je, zapravo, organizacija koncerata, od kojih se sav prihod od prodaje ulaznica ulaže u unaprijeđenje radija.

U kampanjama su do sada sudjelovali Rambo Amadeus i Neno Belan, a najnoviji ‘prijatelj Radio Active’ je Edo Maajka, čiji koncert je zakazan za 14. 4. u zeničkom HKD-u.

S Edom će nastupiti i DJ Soul, a prije njih i domaće snage, Zlatan Karić & Golden Blow te mladi i perspektivni beatboxeri Egzil & Tonbe.

Dakle, te večeri Active će biti energični RadiYO!

A ovo je podsjetnik na prethodnu kampanju:

 Glas.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE