AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Hip hoper i reper Edo Maajka je 2005. sa albumom „No sikiriki“ pokupio sva moguća i nemoguća priznanja. Tada je i nastao njegov prefiks „majka svih repera“.

Njegovo najsvježije izdanje „Put u plus“ je i prezentirao uz numere „Ti meni ništa“ i „Kreator“ na onlive sesionu OGT, nakon čega je kazao da je konačno napravio podsjetnik na ono što mu već dugo fali u životu, njemu i njegovim kolegama. Sjajno je raditi i bez publike, kazao je tom prilikom Edo jer mu je, kako je dodao, sve falilo a hibernacije previše. Živi snimak je radila vrhunska ekipa. Pjesma „Put u plus“ govori o preizimanju odgovornosti za životne postupke.

I prethodno urađena pjesma „Kreator“ je nadmašila sva očekivanja i njegova i njegovih fanova jer se naprosto nije skidala sedmicama sa trona top liste koju je naprosto usijala. A Edo Maajka je iza sebe ostavio baš težak životni put, počev od rata, raseljavanja, razvoda, tragične smrti majke, a onda su ga zadesili pandemija i potres. Trenutno boravi u Zagrebu sa suprugom Lilah i kćerkom Jasmin a u toku virusne pandemije kaže da je radio sve i svašta. Sada je u top formi, džogira, zdravo se hrani jer je izvrstan kuhar a počeo je da misli o vlastitoj fizičkoj spremi nakon što se obrukao pred rajom.

Kaže pozvala ga raja da idu na Sljeme, beru gljive i planinare, a on je odustao nakon dva kilometra, tvrdi da ga je bilo sramota svih tih ljudi koji su organizirali tu putešestviju u planini. U Bosnu kaže duže vremena nije dolazio a u Izraelu, odakle je njegova supruga i gdje je živio, veli da u ovom korona vremenu su nemilosrdni u kažnjavanju ukoliko se udaljiš od kuće. Za muzičare je teško za preživjeti ali dodaje Edo Maajka vječiti optimista da skeptičnosti nema mjesta jer muzičari se kako padnu brzo i dignu, ako ne pokleknu pred iskušenjem.