Efendić objavio video: Tvrdi da olovka s kamerom kruži između vijećnika Četvorke

olovka 750x385 1

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, jučer je rekao da vijećnici stranaka Četvorke su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća glasali olovkom s kamerom, a danas je objavio i snimak za koji tvrdi da to dokazuje.

“Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na YouTube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta”, rekao je Efendić.

Kazao je da mnogi pokušavaju ismijati informaciju koju je sinoć objavio praveći fotomontaže, te koristeći njegovu sliku sa olovkom.

“Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici “hrabri, časni i pošteni”. To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi”, naveo je.

Efendić je jučer, podsjetimo, rekao da su vijećnici Četvorke bili natjerani da glasaju svi istom olovkom koja je u sebi imala kameru.

“Vrijeme će pokazati, ali konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u srijedu bila je historijska.
Pale su u vodu sve iluzije o moralnoj čistoći stranaka Četvorke, kako radikalno lijevih tako i radikalno desnih. Ne postoji ponuda koju nisu uputili općinskim vijećnicima samo kako bi se napravila većina protiv načelnika i Općinsko vijeće pretvorilo u cirkus kakav odavno gledamo na višim nivoima vlasti. Na kraju su na samoj sjednici, na očigled svih prisutnih, natjerali vijećnike Četvorke da glasaju istom olovkom koja na sebi ima kameru što je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasanja. Ali oni čija riječ ne vrijedi ništa, ne mogu vjerovati ni drugima na riječ. Naređenje o takvoj vrsti glasanja došlo je direktno iz vrha NiP-a, od Konakovića i Ademovića, a na samoj sjednici provedeno od strane generalnog sekretara NiP-a Mirze Selimbegovića”, napisao je jučer, između ostalog, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Vrijeme će pokazati, ali konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u srijedu bila je historijska….

Objavljuje Semir EfendićSubota, 16. siječnja 2021.

N1

Prethodni članakUznemirujući video: Automobilom pokosila šestero ljudi
Sljedeći članakPrva fotografija Čedomira Jovanovića iz bolnice